Dušené kedlubny s celerem a pórkem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 větší kedlubny
celer (poměr ke kedlubnám 1:2)
cca 10 cm pórku (bílá část)
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
cca hrnek vývaru
mléko dle potřeby
100 ml smetany na vaření
4 kuličky nového koření
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou zeleninu zalijeme tak do 3/4 vývarem, osolíme a přidáme kuličky koření. Vaříme mírným varem krátce do poloměkka.

  2. Mezitím na rozpuštěném másle orestujeme pórek a zasypeme moukou. Chvíli společně restujeme a zalijeme asi půl hrnkem mléka. Rozšleháme metličkou a ihned přidáme k zelenině.

  3. Společně provaříme, před koncem vlijeme smetanu a dochutíme pepřem. Ten tam musí být cítit, nešetříme. Podáváme s vařenými bramborami a vejci nebo vařeným hovězím masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!