Dusene hovezi s restovanym bramborem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1/2 kg hovězí kližky
1/2 kg brambor
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 lžička mletého nového koření
1/2 lžičky kmínu
špetka skořice
1 lžička rajského protlaku
1 bujónová kostka
hrst piniových oříšků
drcený pepř
sůl
olivový olej
hladkolista petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nahrubo nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme na menší kousky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme nové koření, kmín, drcený pepř, přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, rajský protlak, bujónovou kostku, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme do měkká (1 a 1/2 - 2 hodiny). Podle potřeby dále podléváme.

  2. Neoloupané brambory nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako maso a ve vyšší vrstvě oleje je opečeme do červená. Před pečením je prosolíme.

  3. Opečené brambory (zbavené přebytečného oleje) přisypeme k hotové masové směsi, promícháme a necháme ještě cca 5 minut dusit.

  4. Nakonec přidáme opražené piniové oříšky, na špičku nože skořice (celé jídlo krásné provoní a dodá orientální nádech) a zasypeme posekanou hladkolistou petrželkou. Dle potřeby dochutíme soli a pepřem. Jako příloha se hodí ryze nebo tarhona.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!