Dušená vepřová roláda s paprikovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové kýty
1 balíček šunkové pěny
100-150 g tvrdého sýru
50-100 g anglické slaniny vcelku
2 cibule
pórek na celou šířku roládového plátu
1 lahůdkovou cibulku
1 masox (nemusí být)
zázvor
petrželka
hladká mouka na zahuštění
1 paprika
sádlo na opečení rolády
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu si seřízneme na roládu, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a celý plát natřeme šunkovou pěnou a tu ještě posypeme nakrájenou petrželkou a polovinou nastrouhaného sýra.

  2. Do středu naplníme petrželkou, pórek nařízneme na poloviny mezi ně dáme lahůdkovou cibulku řízlou napůl, navrch větší kus anglické slaniny.

  3. Zarolujeme a buď ovážeme nití, nebo použijeme kovové jehly. Na sádle si osmažíme cibulku nadrobno, necháme jí mírně osmažit, dáme na ní roládu a opečeme jí ze všech stran, mírně zalijeme a necháme dusit.

  4. Asi po půl hodině dáme k roládě papriku, nakrájenou na malé kousky, přidáme masox, dolijeme vodu a dusíme dál, až jsou suroviny měké.

  5. Nakonec dáme do trochu vody mouku, rozšleháme a zalijeme vývar, promícháme, dosolíme (můžeme si roládu na zahušťování vyndat). Necháme chvíli povařit a roládu nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!