Dušená mrkev s kedlubnou na orientálním koření

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 mrkve
1 kedlubna
1 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky sušeného zázvoru (můžeme použít i čerstvý)
špetka skořice
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji krátce orestujeme všechno koření, aby se rozvonělo. Přidáme nahrubo nastrouhané (nebo nakrájené na hranolky) mrkve a kedlubnu, promícháme, podlijeme několika lžícemi vody a lžící sojové omáčky a necháme pod pokličkou podusit doměkka.

  2. Před koncem dušení odklopíme pokličku a necháme odpařit zbývající vodu, takže zelena zůstane jen lehce obalená hustou zkaramelizovanou omáčkou ze sojovky a koření.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!