Dušená kuřecí stehna na mrkvi a šalotce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna
3 šalotky
1 menší mrkev
2 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce oleje
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce moučkového cukru
kuřecí vývar podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nakrájíme na čtvrtiny, česnek rozmáčkneme. Oloupanou mrkev nakrájíme na hranolky, rozmarýn opláchneme a vytřepeme vodu.

  2. Stehna omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pod kůži dáme kousek rozmarýnu. Necháme v chladu asi jednu hodinu odležet.

  3. Stehna obalíme v hladké mouce a opečeme v pánvi na rozehřátém oleji dozlatova. Maso dáme na talíř a vypečené šťávě orestujeme šalotku a česnek, přidáme protlak a cukr. Směs za stálého míchání necháme zkaramelizovat.

  4. Vložíme opečené maso podlijeme vývarem, přidáme natrhaný rozmarýn a dusíme asi 20 minut. Do pánve přidáme mrkev, podle potřeby podlijeme vývarem a necháme dusit ještě zhruba 20 minut. Podle potřeby a chuti ještě osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!