Jáhlová kaše s tofu a třešňovým kompotem – bez lepku a mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek jahel
1,5 hrnku vody
špetka soli
špetka skořice
1 sklenice třešňového kompotu i s nálevem
100 g tofu natural (bez příchuti)
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti. V 1,5 násobku vody se špetkou soli je vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut.

  2. Poté přilijeme šťávu z kompotu, přidáme špetku skořice a za stálého míchání rozvaříme na kaši (do vstřebání veškeré tekutiny). Na závěr vmícháme pokrájené třešně a nastrouhané tofu. Podle chuti můžeme dosladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!