Jáhlová kaše s tofu a třešňovým kompotem – bez lepku a mléka
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 hrnek jahel
- 1,5 hrnku vody
- špetka soli
- špetka skořice
- 1 sklenice třešňového kompotu i s nálevem
- 100 g tofu natural (bez příchuti)
- cukr dle chuti
Postup Jáhlová kaše s tofu a třešňovým kompotem – bez lepku a mléka
Postup přípravy receptu
-
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti. V 1,5 násobku vody se špetkou soli je vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut.
Poté přilijeme šťávu z kompotu, přidáme špetku skořice a za stálého míchání rozvaříme na kaši (do vstřebání veškeré tekutiny). Na závěr vmícháme pokrájené třešně a nastrouhané tofu. Podle chuti můžeme dosladit.