Srdíčkovo-žaludkový guláš ala Mexiko

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

700 g kuřecí srdíčka
700 g kuřecí žaludky
plechovka červených fazolí 1 ks (400 g)
plechovka kukuřice 1 ks (Bonduelle-malá)
koření mexické
cibule 2 ks
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka očistíme a zbavíme tuku a cév. Žaludky taktéž očistíme a překrojíme na polovinu.

  2. V hlubším hrnci zpěníme na troše sádla dvě nakrájené cibule. Až je do zlatova, tak přidáme srdíčka s žaludky.

  3. Necháme maso trošku zatáhnout. Potom osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a okořeníme troškou majoránky, provensálského koření, bobkového listu, nového koření, Podravky-zkrátka dle vaší chuti.

  4. Podlejeme horkou vodou a necháme dusit cca 1,5 až 2 hodiny.

  5. Poté přidáme kukuřici, fazole v plechovce a cca 100g kečupu. Promícháme a dál dusíme cca 30 minut. V případě potřeby podléváme horkou vodou. Podáváme např. se špagetama, kuskusem, knedlíkem či obyčejným rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!