Drobenkový koláč s tvarohem a rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
200 g másla nebo hery
100 g hnědého cukru
500 měkkého tvarohu
150 g krupicového cukru
1 vejce
350 g rybízu(čerstvého nebo mraženého)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s hnědým cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo a zpracujeme na drobenku.

  2. Ve druhé míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme tvaroh a chvilku prošleháme.

  3. Menší plech vyložíme pečícím papírem a na dno rozprostřeme 2/3 drobenky. Posypeme ji kuličkami rybízu, zalijeme tvarohovou hmotou a tu zasypeme zbylou drobenkou.

  4. Pečeme na 180 stupních asi 45 minut. Vychladlé krájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!