Celerovo-houbová polévka s krutonky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 menší bulva celeru
- 5-6 hříbků
- hrst celerových lístků
- 3 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- vývar i z kostky
- drcený kmín
- sůl
- petrželka
- zakysaná smetana
- Krutonky:
- 2 krajíčky staršího chleba
- 1 lžíce oleje
Postup Celerovo-houbová polévka s krutonky
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme nakrájené houby, kmín, mírně osolíme a zvolna dusíme cca 10 minut.
V polévkovém hrnci rozehřejeme zbytek másla, přidáme na hrubo nastrouhaný celer, necháme chvíli dusit, zasypeme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem.
Prošleháme a přivedeme k varu.
Vaříme 20 minut - v půlce vaření přidáme do polévky podušené houby, celerovou nať a dovaříme doměkka.
Na závěr posypeme petrželkou.
Krutonky: na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kostky pokrájený chléb a osmažíme dozlatova.
Polévku na talíři ozdobíme krutonky a přidáme čepici zakysané smetany.