Drobenkový závin se skořicí a lískovými oříšky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 rozválené listové těsto nebo domácí
Drobenka:
100 g másla pokojové teploty
6 lžic (120 g) hrubé mouky
5 lžic (100 g) cukru písek + 1 vanilkový
1/2 lžičky skořice
1-2 (25 g) lžíce strouhaných lískových oříšků
1 vejce na potření
moučkový cukr na poprášení

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Do větší misky dáme ingredience na drobenku a ručně promícháme. V hrnečku vidličkou rozkvedláme vejce.

  2. Na rozválený plát těsta nasypeme drobenku, ponecháme asi 2 cm od delšího okraje volné místo. Stočíme zlehka do závinu, překrojíme v polovině a z každé části nakrájíme 5 kusů.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem přendáme kousky závinu, potřeme každý vejcem a dáme péct. Po chvilce, cca 2-3 minuty, snížíme teplotu na 180° C a dopečeme 10 minut do zlaté barvy. Podáváme lehce poprášené moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!