Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené...

Recepty, Ostatní

Suroviny

2 střední cibule
miska uzeného masa krájeného
miska kysaného zelí
miska krájených žampiónů
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
drcený kmín
Bramborové těsto na nočky - každý to svoje oblíbené - já dělám z těchto surovin: 1/2 kg uvařených brambor
15 dkg hrubé mouky
1 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme krájené žampióny a asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme.

  2. Poté přidáme krájené uzené maso, opět chvíli restujeme a nakonec přidáme propláchnuté kysané zelí.

  3. Podlijeme trochou vody a dusíme až je zelí měkké. Jako přílohu podáváme bramborové nočky - z bramborového těsta uděláme váleček, ze kterého krájíme nočky. Ty dáme vařit do osolené vody, vaříme asi 5 minut, po vyplavání noků na povrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!