Dort puget

Recepty, Dorty

Suroviny

Světlé těsto:
7 žloutků
7 bílků
7 lžic cukru
9 lžic polohrubé mouky
Tmavé těsto:
7 žloutků
7 bílků
7 lžic cukru
9 lžic polohrubé mouky
2 lžice kakaa
jahodová marmeláda
Krém:
0,5 l mléka
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
7 lžic moučkového cukru
500 g másla
3 žloutky
citronová tresť (aroma)
Marcipán:
400 g polotučného sušeného mléka
400 g cukru moučky
2 bílky
6 lžic medu (tekutého)
60 g 100% tuku (Omega) v tekutém stavu
mandlová tresť (aroma)

Postup přípravy receptu

  1. U těsta budeme pracovat, stejně jako kdyby jsme dělali piškotový korpus.

  2. Těsto vlijeme na pečící papír a dáme péct, po upečení pláty necháme zchladnout.

  3. krém: Mléko s moukou dáme vařit, vaříme tak dlouho dokud se neudělá hustá kaše - potom sundáme z plotny a necháme vychladnout.

  4. Máslo si nakrájíme na kousíčky přidáme žloutky, moučkový cukr vše smícháme, používám kuchyňského robota, je to lepší a krém se máslo se krásně vyšlehá, přidáme moučnou směs a citronovou dřeň. Vše necháme dobře promíchat.

  5. Marcipán: Všechny ingrdience smícháme a vypracujeme z nich vláčnou hmotu, kterou obarvíme dle své libosti.

  6. Světlí plát potřeme jahodovou marmeládou a potřeme krémem, přiložíme tmavý plát, který také potřeme krémem. Krásně krém srovnáme na korpusu krém a vložíme na chvíli do ledničky.

  7. Mezitím se připravíme růžičky, lístečky a další drobnosti.

  8. Z jedné části marcipánu pokryjeme dort a pak na něho vkládáme růžičky, mašličky a motýlky dle své fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!