Jazyk na cibulce se žampionama a zázvorem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 hovězí jazyk
2 větší cibule
5 stroužků česneku
žampiony
1 lžička zázvoru
vývar (z uvařených jazyků)
1 lžička solamylu
1/2 kostky masoxu
medvědí česnek (nemusí být)
pažitka
olivový olej
sůl
Do vody:
10 kuliček celého pepře
4 kuličky jalovce
1 malou cibuli
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu.

  2. Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky.

  3. Cibuli si nakrájíme na proužky, osmažíme ji na oleji do hněda spolu s žampiony nakrájenými na plátky, přidáme nakrájené jazyky, česnek na plátky, zázvor, vývar v kterém jsme vařili jazyky a vhodíme masox, dusíme a přiléváme vývar, podle toho, kolik děláme porcí.

  4. Ke konci, přidáme medvědí česnek a nasekanou pažitku.

  5. Do malého množství vývaru si rozpustíme solamyl a zahustíme šťávu - můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!