Dort piña colada (kokosovo ananasový)

Recepty, Dorty

Suroviny

Základ:
Piškotový korpus nebo rozdrcené sušenky s máslem
Krém:
500 ml šlehačky
400 ml kokosového mléka (v plechovce)
200 g sýr Lučina
50 ml Malibu
10 plátků želatiny
200 g cukru
Želatina: (navrch)
1 velká plechovka ananasu
4 plátky želatiny
2 lžíce cukru
Kuličky na ozdobu:
80 g strouhaného kokosu
80 g kondenzovaného mléka
strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Krém: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko spolu s cukrem si dáme zahřát dokud se se nám nerozpustí cukr a sedlina, která většinou v konzervě kokosového mléka bývá. Po rozpuštění a zahřátí stáhneme z ohně, za stálého míchání přidáme vymačkanou nabobtnalou želatinu, jednu po druhé. Necháme vychladit.

  2. Sýr si rozšleháme s Malibu. Šlehačku si napůl vyšleháme-ne úplně do tuha- opatrně přidáme sýr a došleháme do tuha. Do směsi šlehačky a sýra pozvolna přiléváme kokosové mléko se želatinou. Vše opatrně a dobře smícháme. Po smíchání nalejeme do formy, kterou jsme si předem vyložily piškotem. Dáme ztuhnout do lednice.

  3. Želatina navrch: Do studené vody si dáme nabobtnat želatinu.

  4. Chceme-li odebereme si z kompotu ananas potřebný na ozdobu. Zbytek ananasu i se šťávou rozmixujeme na kaši a propasírujeme přes hustý cedník až nám zůstane v cedníku jen vláknina. Společně s cukrem dáme zahřát, dokud se cukr nerozpustí.

  5. Stáhneme z ohně a za stálého míchání přidáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Přidáváme jednu po druhé. Necháme zchladit.

  6. Poté nalijeme na již ztuhlý dort a dáme do lednice. Po ztuhnutí ozdobíme.

  7. Kuličky na ozdobu: Kokos a kondenzované mléko smícháme dohromady a dáme do druhého dne do lednice. Pomocí lžičky ukrajujeme kousky hmoty a v dlaních tvarujeme kuličky. Poté je obalíme v kokosu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!