Domácí šunka z vepřového plecka
Recepty, Studená kuchyněPostup Domácí šunka z vepřového plecka
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko si nakrájíme na kostičky (ani ne na malé ani ne na moc velké).
Kostičky smícháme s PRAGANDOU, se solí a vodou.
Hněteme zhruba půl hodiny v kuchyňském robotu nebo promačkáváme ručně.
Po uhnětení dáme do chladu na 24 hodin.
Druhý den plníme buď do šunkovaru, nebo můžeme silně vmačkat do tlačenkového sáčku.
Takto připravené vaříme ve větším hrnci, aby se do něho šunka ponořila celá na 1,5 - 2 hodiny. Hlídáme si však stupně. Voda se musí pohybovat kolem 70 - 80 stupni. (Nesmí dojít k varu!).
Uvařenou šunku vytáhneme na talíř a necháme vychladit. Poté se šunka může konzumovat.