Elegantní malovaná roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Materiály na zdobení: (malování)
1 vajíčko
2 polévkové lžíce cukr moučka
3 polévkové lžíce hladké mouky
(když chceme hnědé zdobení přidáme ještě 4 malé lžičky kakaa)
Materiály na samotné těsto:
5 vajec
130 gramů cukr krupice
100 gramů hladké mouky
(já mám hnědý korpus, přidávala jsem ještě tedy 3 polévkové lžíce kakaa)
Náplň (krém):
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač (do šlehačky)
1 čajová lžička cukr moučky
marmeláda
(jahody, banán, meruňky, broskve, ananas,...)

Postup přípravy receptu

  1. Zdobení (malování): smícháme všechny ingredience tak aby nám vytvořili ani ne husté ani ne řídké těsto (asi jako kdybychom chtěli zdobit perníčky.)

  2. To si dáme do pytlíku a ustřihneme malou špičku, tak abychom mohli zdobit.

  3. Na plech, do kterého jsme si dali pečicí papír, kreslíme různé ornamenty podle naší fantazie (kdo není moc kreativní, může si pod pečicí papír dát již předem na papíře vytištěné vzory, které může obkreslit;Takto nakreslený plech vložíme do mrazáku na 1 hodinu.

  4. Příprava těsta: nejprve si vyšleháme bílky do sněhu.

  5. Poté vyšleháme žloutky s cukrem a s kakaem do kterých jemně vmícháme sníh z bílků.

  6. Nakonec přidáme hladkou mouku a vyšleháme.

  7. Po hodině si vyndáme plech z mrazáku. Malování na plechu by mělo být dobře zatuhlé.

  8. Na plech a vzor nalijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca na 10 - 13 minut.

  9. Příprava náplně: do misky vlijeme celou smetanu ke šlehání, 1 lžičku cukr moučky může být i méně), a 1 celý ztužovač do šlehačky.

  10. Vyšleháme do pevné hmoty.

  11. Po vytažení korpusu z trouby necháme vychladnout, nijak neohýbáme.

  12. Když je korpus vychlazený, potřeme marmeládou, na marmeládu rozetřeme šlehačku a rozprostřeme ovoce.

  13. Teprve až teď balíme;A máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!