Domácí sójový jogurt
Recepty, OstatníSuroviny
- 500 g sojových bobů
- mořská sůl
- voda
- bílý jogurt Hollandia (může být i jiný, ale musí obsahovat jogurtovou kulturu - mě se osvědčila Hollandia)
Postup Domácí sójový jogurt
Postup přípravy receptu
-
Sójové boby vypereme ve vodě a necháme namočené do druhého dne. Poté boby s vodou, ve které byly namočené, rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Získáme tekutinu konzistence mléka.
Přidáme špetku mořské soli a dáme vařit. Necháme přejít varem a za stálého míchání a sbírání vrchní pěny vaříme cca 10 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté vmícháme jogurt.
Zapneme troubu na 200°C a necháme vyhřát. Pak snížíme na 150°C, hmotu nalijeme do hrníčků a dáme do vyhřáté trouby.
Necháme zhruba 2 minuty, poté troubu vypneme a hrníčky necháme v troubě nejlépe do druhého dne.