Domácí sójový jogurt

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g sojových bobů
mořská sůl
voda
bílý jogurt Hollandia (může být i jiný, ale musí obsahovat jogurtovou kulturu - mě se osvědčila Hollandia)

Postup přípravy receptu

  1. Sójové boby vypereme ve vodě a necháme namočené do druhého dne. Poté boby s vodou, ve které byly namočené, rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto. Získáme tekutinu konzistence mléka.

  2. Přidáme špetku mořské soli a dáme vařit. Necháme přejít varem a za stálého míchání a sbírání vrchní pěny vaříme cca 10 minut. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté vmícháme jogurt.

  3. Zapneme troubu na 200°C a necháme vyhřát. Pak snížíme na 150°C, hmotu nalijeme do hrníčků a dáme do vyhřáté trouby.

  4. Necháme zhruba 2 minuty, poté troubu vypneme a hrníčky necháme v troubě nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!