Citrusový dezert

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 pomeranče
1 kelímek smetany (200 g)
2 bílé jogurty (2x 200 g)
cukr dle chuti
5 plátků želatiny
1 citron
Na vršek:
1 pomeranč
2 lžíce medu
pár vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Vymačkáme jeden pomeranč do kastrůlku a přidáme plátky želatiny. Necháme nabobtnat.

  2. V jiném kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem, přidáme nabobtnalou želatinu i se štávou a rozpustíme na mírném ohni.

  3. Pak přidáme další štávu z druhého pomeranče a rozmícháme. Sejmeme z ohně a vložíme jogurt.

  4. Vymícháme v hladký krem a přidáme ještě štávu z jednoho citronu.

  5. Připravené skleničky naplníme směsí. Po ztuhnutí zdobíme pomeranči.

  6. Pomeranč nakrájíme na měsíčky.

  7. V malém kastrůlku si rozehřejeme med, přidáme vymačkanou štávu z pomeranče co zbyl po vyříznutí měsíčků a opatrně promícháme. Přidáme i rozdrcené ořechy. Dáme vystydlé na dezert. Vychladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!