Domácí rizoto

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

rýže
sádlo nebo máslo
cibulka
kuřecí maso (krůtí)
pepř
sůl
červená paprika
rajčatový protlak
kuřecí vývar
hrášek
baby karotka
kukuřice
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme sádlo nebo máslo a osmahneme si na něm cibulku, která by neměla zahnědnout, stačí jen když zpění. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí nebo krůtí maso a maso necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř a po promíchání rajčatový protlak. Teď přidáme důkladně propranou rýži a po promíchání zalijeme kuřecím vývarem. A na závěr přimícháme hrášek a mrkvičku s kukuřicí.

  2. Vše důkladně promícháme a zaklopíme kastrůlek a vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů, přibližně na 20 minut. Po uplynutí 20 min. zkontrolujeme rýži, jestli je dostatečně měkká a když ano, podáváme na talíř s nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!