Domácí rizoto
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- rýže
- sádlo nebo máslo
- cibulka
- kuřecí maso (krůtí)
- pepř
- sůl
- červená paprika
- rajčatový protlak
- kuřecí vývar
- hrášek
- baby karotka
- kukuřice
- sýr
Postup Domácí rizoto
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme sádlo nebo máslo a osmahneme si na něm cibulku, která by neměla zahnědnout, stačí jen když zpění. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí nebo krůtí maso a maso necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř a po promíchání rajčatový protlak. Teď přidáme důkladně propranou rýži a po promíchání zalijeme kuřecím vývarem. A na závěr přimícháme hrášek a mrkvičku s kukuřicí.
Vše důkladně promícháme a zaklopíme kastrůlek a vložíme do předem předehřáté trouby na 200 stupňů, přibližně na 20 minut. Po uplynutí 20 min. zkontrolujeme rýži, jestli je dostatečně měkká a když ano, podáváme na talíř s nastrouhaným sýrem.