Pečené rozmarýnové brambory s česnekem a slaninou trochu jinak

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
100 g anglické slaniny
5-6 stroužků utřeného česneku
kousek sádla
rozmarýn, dala jsem 3 snítky
1/2 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kousky. Dáme vařit do osolené vody a vaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.

  2. Mezitím, co se brambory vaří, slaninu nakrájíme na drobno a obrané jehličky rozmarýnu nasekáme.

  3. Slaninu s kouskem sádla vyškvaříme, přidáme česnek a rozmarýn. Chvíli restujeme, krásně se to rozvoní. Tuk scedíme a zbytek uchováme.

  4. Do teplého tuku vmícháme papriku, pepř a špetku soli. Brambory dáme na plech s pečícím papírem, přidáme voňavé sádlo a promícháme.

  5. Pečeme asi 15-20 minut do zlatova a občas promícháme. Upečené brambory smícháme s odloženou česnekovou slaninou. Posypeme nasekaným libečkem a podáváme jako přílohu nebo jen se salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!