Loštický řízek

Recepty, Mleté maso

Suroviny

150 g olomouckých tvarůžků
400 g mletého vepřového plecka
1 vejce
5 stroužků česneku
hrst strouhanky do masa (+ na obalení)
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrovou plec nameleme na mlýnku. Přidáme nahrubo nastrouhané tvarůžky, utřený česnek, vajíčko, trochu pepře, majoránky a sůl. Solí šetříme, protože tvarůžky jsou slané. Vše promícháme a pokud je potřeba, přidáme hrst strouhanky.

  2. Z vypracovaného těsta tvoříme oválné placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji nebo sádle. Můžeme je však také upéct dorůžova v troubě na pečícím papíře, jen pokapané olejem.

  3. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!