Domácí přesnídávka

Recepty, Pro děti

Suroviny

Sezónní ovoce (jablka,hrušky,jahody,meruňky,broskve...) 6 kS
Např.z jablek
3-6 jablek (ovoce si můžete libovolně vybrat jaké máte rádi)
2 lžíce cukr
1/2 lžičky vanilkového cukru
4 dcl vody
Jahodový pudink malinový nebo vanilkový pudink
mixér

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce oloupeme a popř. zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do hrnce přidáme 2 lžíce cukru a půl lžičky vanilkového cukru.

  2. Zalijeme vodou a necháme vařit minimálně 25 minut, aby bylo ovoce měkké. Pokud použijeme jahody nebo broskve a jiné měkčí ovoce, tak se doba vaření samozřejmě zkrátí. Až bude ovoce dostatečně měkké, vše nalijeme do mixéru nebo použijeme ponorný mixér a pořádně rozmixujeme na hladkou kaši.

  3. Já pokud vidím, že je přesnídávka moc řídká tak rozšlehám jahodový pudink v trošce vody. Přesnídávku vrátím zpátky na plotnu, nechám probublat, přidám pudink který přesnídávku nejen krásně ovoní ale i zahustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!