Vynikající salát z čerstvé brokolice

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Suroviny na salát:
1 jablek
500 g brokolice
1/2 červené cibule
citronová šťáva z 1/2 citronu
2 lžičky dýňového oleje
1 menší kyselá okurka
čerstvé listy bazalky
hrst přes noc namočených kešu ořechů
Suroviny na dip:
100 g majolky
150 g bílého jogurtu
1-2 stroužky česneku utřeného se solí
1 lžička plnotučné hořčice
1/2 lžičky hořčice starodávné
1/2 lžičky hořčice s křenem
kapka sójové omáčky
kousek miso mugi
2 malé nastrouhané kyselé okurky

Postup přípravy receptu

  1. Dip je jednoduchý - smícháme všechny suroviny dohladka, necháme chutě rozležet a spojit při pokojové teplotě. Brokolici jsem nakrájela na hrubém struhadle, včetně okrájeného košťálu, jablko také. Cibuli nakrájet na kolečka a zlehka vše promíchat. Nakonec přidat nastříhanou bazalku a nakrájené kešu ořechy, dýňový olej a citronovou šťávu, opět nechat chutě rozležet a zharmonizovat. Kdo chce, může promíchat i s dipem, já dávám přednost si ho nakydat navrch a jíst jak se zachce - sousto bez dipu, sousto s dipem a tak pořád dokola. Přílohou jsou šťouchané brambory a sama jsem nečekala, že to dohromady bude taková bašta!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!