Domácí pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

TĚSTO
250-450 g hladké mouky
1/3 kostičky droždí
1/2 lžičky cukru
1/2 sklenky teplého mléka
3-5 lžic oleje
OMÁČKA
kečup - dle chuti ostrý/jemný
3-5 stroužků česneku
lžička oregana
OBLOHA
20 dkg šunky
20 dkg suchého salámu
25 dkg strouhaného sýra
rajče

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy si dáme mouku, kde vytvoříme buď důlek nebo mouku přihrneme na stranu a do volného místa si rozdrobíme droždí, které pocukrujeme a zalijeme asi 2 lžícemi teplého mléka. Vyčkáme na kvásek. (2 - 5 minut) Když máme kvásek, můžeme zadělat těsto, které po zpracování dáme na teplé místo, aby lépe a rychleji vykynulo. (Např.: do hrnce umístíme na spodek trochu horké vody a mísu s těstem položíme na hrnec a zakryjeme utěrkou). (40 min - 1 h)

  2. Mezitím si připravíme omáčku a oblohu. Do menší mističky dáme kečup, rozmačkáme česnek a přidáme oregano. Tuto směs dobře promícháme. Nakrájíme si nadrobno šunku a suchý salám, rajčata nejlépe na kolečka. Nastrouháme sýr.

  3. Po vykynutí těsta, si potřeme plech olejem (je dobré to dělat přímo rukama), mastnýma rukama vezmeme těsto a rozprostřeme ho po plechu. Na něj rozetřeme omáčku, poklademe salám, šunku, rajče a nakonec vše zasypeme sýrem. Vložíme do trouby a pečeme na 180°C cca 15 min. Všem přeji DOBROU CHUŤ.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!