Čočka beluga s quinoou a hlívou ústřičnou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

50 g čočky belugy
20 g quinoy
1 lžíce olivového oleje
20 g šalotky
70 g hlívy ústřičné
1/2 lžičky římského kmínu (nebo ¼ lžičky mletého)
50 g cukety
4 cl bílého suchého vína
10 g parmezánu - nastrouhaného
pár snítek tymiánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Belugu dejte vařit do změknutí (tj. asi 20 minut). I quinou uvařte (cca 20 minut)

  2. Šalotku nakrájejte nadrobno.

  3. Hlívu nakrájejte na menší kousky.

  4. Cuketu nakrájejte na drobné kostičky.

  5. Římský kmín rozdrťte ve hmoždíři.

  6. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a šalotku osmažte dozlatova.

  7. Přidejte hlívu, římský kmín, lehce osolte a restujte ji, dokud nebude měkká. Bude to trvat asi 3-5 minut.

  8. Přidejte cuketu, tymián a promíchejte. Opékejte asi 1 minutu a poté podlijte vínem.

  9. Když se víno vyvaří, přidejte scezenou čočku, quinou a parmezán.

  10. Důkladně promíchejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!