Domácí paštika z kachních jater - tři varianty

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kachních jater
500 g čerstvého sádla
2 cibule
5 stroužků česneku
1 smetana
1 dl červeného vína
2 lžičky tymiánu
sůl a pepř dle chuti
cca tři lžíce sádla nebo kokosového oleje
Tři varianty:
pistácie, brusinky nebo konopná a dýňova semínka

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme cca 20 minut.

  2. Přidáme nasekanou cibuli a česnek a vaříme dalších cca 15 minut. Cibulka nesmí zhnědnout.

  3. Přidáme játra, sůl, pepř a tymián. Dusíme dokud játra nejsou měkká. Přidáme víno a krátce povaříme. Nakonec rozmixujeme.

  4. Na dno sklenic sypeme nasekané pistacie nebo brusinky nebo dýňová a konopná semínka. Fantazii se v podstatě meze nekladou;-)

  5. Zalijeme rozmixovanou paštikou a navrch zalijeme rozpuštěným sádlem nebo kokosovým olejem.

  6. Zatáhnuté skleničky cca na pět minut otočíme dnem vzhůru. Pak už jen necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!