Domácí mandlové máslo se skořicí

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

200 g neloupané celé mandle
3 PL javorového sirupu
2 PL oleje
2 lžičky mleté skořice
1 špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Mandle neloupeme a mírně opražíme na suché pánvi.

  2. Přesypeme je do mixéru - tady je potřeba mít dobrý, takový ten klasický mixér se silným motorkem (nikoliv blender) - a mixujeme.

  3. Mandle se namelou poměrně rychle, ale dlouhou dobu zůstanou sypké, proto je potřeba vytrvat a klidně s přestávkami mixovat + seškrabávat uchycené mandle ze stěn.

  4. Já jsem skořici, sirup a trochu oleje přidala v době, kdy se namleté mandle začaly trochu slepovat - ta trocha oleje urychlí mixování a po chvíli se ze směsi opravdu stane máslo podobné třeba burákovému máslu.

  5. Takto hotové máslo přesuneme do menší skleničky a uchováváme v lednici.

  6. Použít se dá například na palačinky, ovesné i jiné kaše nebo jen tak na lžičku. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!