Blanická pochoutková směs s mletým a čočkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého Blanického drůbežího masa(viz POZN)
400 g červené čočky
1/2 cibule nadrobno
2 stroužky česneku na plátky
Špetka skořice
2 ks jarní cibulky
Hrst čerstvých bylinek:
rozmarýn
bazalka
petrželka
Vývar dle potřeby
Sůl
pepř dle potřeby
1/4 červené kapie
1 bílá paprika
5 cherry rajčátek

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso si v misce okořeníme bylinkami, pepřem, skořicí a troškou soli a dobře promícháme.

  2. Na oleji rozvoníme cibuli a česnek. Pak zprudka orestujeme mleté maso, až se začne oddělovat, podlijeme trochou vývaru a dusíme cca 10 minut. Občas mícháme.

  3. Pak tam vsypeme čočku, promícháme, dle potřeby podlijeme a dusíme dalších 10 – 15 minut.

  4. Ke konci vysypeme rozpůlená rajčátka, na drobno nakrájené papriky a jarní cibulku, též nadrobno nakrájenou (bílou i zelenou část). Vypneme sporák a necháme dojít. Podáváme s různými saláty, nebo prostě jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!