Domácí kuřecí polévka s těstovinami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 kuřecí skelet
2 kuřecí křídla
1/4 celerové bulvy
2 mrkve
1/2 kořenu petržele
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 žlutá cibule i se slupkou
2 špetky provensálského koření
1 zelená pálivá paprika
1 pórek
1 bílá cibule
sůl
pepř
hrst těstovin – spirálek
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Klasika, jen trochu divočejší. Kuřecí skelet a křídla opláchneme, dáme do hrnce. Zalijeme dostatečným množstvím vody, aby bylo kuřecí pod hladinou. Přidáme jednu nakrájenou mrkev, petržel i celer, vše na větší kusy a celou cibuli ve slupce. Přidáme nové koření a bobkové listy a přivedeme k varu. Můžete přidat i dvě špetky provensálského koření. Polévku to ovoní, třeba část přijde vniveč sbíráním pěny, část pak při scezení zůstane na sítku. Teplotu zmírníme, aby voda probublávala a vaříme 90 minut. Během vaření sbíráme velkou lžící pěnu, která se tvoří na povrchu.

  2. Skelet i křídla vyjmeme, polévku přecedíme a vařenou zeleninu vyhodíme. Maso ze skeletu i křidélek obereme, větší kousky můžeme překrojit. Nakrájíme mrkev na kolečka, stejně tak pórek. Bílou cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Zeleninu osmahneme a lžíci másla na středním ohni, aby cibule zesklovatěla a mrkev s pórkem změkla. K osmažené zelenině přidáme maso a zalijeme přecezeným vývarem, osolíme a opepříme. Přidáme na kolečka nakrájenou zelenou pálivou papriku (ale tu můžete případně vynechat). Povaříme tak 5 minut.

  3. V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu. Uvařené těstoviny přidáme do polévky. Chvilku ještě prohřejeme a podáváme. Dochutíme případně pepřem a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!