Citronovník malinový

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
250 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
3 vejce
200 g cukru
125 ml oleje
200 g bílého jogurtu
(citronová kůra a šťáva) z 1 citronu
Kvalitní malinový džem
Poleva:
150 g cukru moučka
20 g másla
šťáva z 0,5 citronu (max 1 citronu)

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus si vyšleháme vejce s cukrem do pěny, zašleháme olej, jogurt a citronovou šťávu a kůru.

  2. Poté do směsi zamícháme mouku s práškem do pečiva.

  3. Těsto nalijeme do dortové formy a upečeme na 180 stupňů dozlatova, cca 30 minut, zkusíme špejlí, zda je korpus hotový.

  4. Dort necháme zcela vychladnout, poté ho rozkrojíme na půl a promažeme malinovým džemem a přiklopíme.

  5. Celý povrch poté pomažeme polevou, na kterou jsme si vyšlehali změklé máslo s cukrem a citronovou šťávou - tu přiléváme postupně do konzistence ne příliš řídké polevy.

  6. Necháme uležet v lednici alespoň 12 hodin, poleva se krásně vsákne do korpusu a zcela ztuhne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!