Domácí kuřecí netučná tlačenka s barevnou zeleninkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

700 g kuřecího masa ´
sůl
2 l vody
1 pórek nebo 2 velké cibule pokrájené
hrubý mletý pepř
3 bobkové listy
podle každého pak nové koření
jalovec
kmín
3 lžíce balzamikového octa (nebo bežný ocet)
1 balíček želatiny
3 stroužky česneku
tymián
petrželka
1 malý sterilovaný hrášek
1/2 skleničky moravanky nebo nakladáne zeleniny k bramb.salátu
n ozdobu zeleninku z polévky aneb cibul
na polévku)
vejce
hrubá mouka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu.

  2. Maso si pak nakrájíme na kousky. Pokud si někdo uvaří kuře celé, může si pokrájet i kůži.

  3. Podle návodu si připravíme želatinu jako rosol, použijeme chladný vývar z kuřecího masíčka a přidáme do něj pak ocet bud normální nebo kdo co má rád, já jsem dala balzamikový, je chutný do rosolu.

  4. Pak jsem vymyla formu, viz obrázek a kuřecí maso jsem položila na dno a přidala jsem okapaný zelený sterilovaný hrášek i nakládanou zeleninku do salátu.

  5. Ve formě jsem suroviny řádně promíchala a zalila jsem vše nakonec vzniklým vychlazeným rosolem a dala jsem do druhého dne ztuhnout.

  6. Ze zbylého vývaru jsem udělala výbornou polévku v nočkami z vajec a mouky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!