Zapečené kuřecí gnocchi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Na gnochci:
500 g gnocchi
2 kuřecí stehna pečená nebo grilovaná
plechovka fazolí ve slaném nálevu
150 g cherry rajčátek
sůl
oregano
gyros koření
Bešamel:
200 ml mléka
3 lžíce hladké mouky
oregano
sůl
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Gnocchi uvaříme v osolené vodě dle návodu. Kuřecí stehna obereme a maso nakrájíme. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Uvařené gnocchi promícháme s kuřecím masem, rajčátky a fazolemi. Ochutíme solí, gyros kořením a oreganem.

  2. Na pánev si dáme zahřát mléko ochucené solí, česnekem a oreganem. Jakmile začne pěnit přilejeme v troše mléka rozkvedlanou hladkou mouku. Mícháme do zhoustnutí.

  3. Do vymazanáho pekáče dáme směs gnocchi a na vrch zalejeme připraveným bešamelem. V troubě zapékáme při 180°C do zezlátnutí povrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!