Jáhly s Nivou v lilku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 hrnku jáhel
1 lilek
150 g Nivy
sůl
kousek pórku
2 lžíce bílého jogurtu
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou a pak v hrnci zalijeme hrnkem vody a dáme pozvolna vařit, dokud se voda nevypaří.

  2. Mezitím si napůl překrojíme lilek, vydlabeme vnitřek, nastrouháme nivu a nakrájíme pórek.

  3. Uvařené jáhly smícháme s Nivou, pórkem, vejcem, jogurtem a osolíme. Touto směsí naplníme obě půlky lilku a dáme péct dozlatova (asi půl hodinky).

  4. Mně směs ještě zbyla, tak jsem naplnila i rajče a bylo to také vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!