Domácí griotka z višní

Recepty, Nápoje

Suroviny

4 l čerstvých višní
1 l rumu
1 kg cukru
podle potřeby můžeme přidat 1 L vodky nebo lihu nebo i rum

Postup přípravy receptu

  1. Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme rum a velkou sklenici o obsahu 5 l, tu dobře očistíme. Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne.

  2. Po odležení zalijeme rumem, který by měl být až nad poslední vrstvou. Uzavřeme a po dobu 6 - 8 týdnů necháme uležet. Raději si to poznačíme do kalendáře, abychom nezapomněli. Během tohoto času višně s cukrem alespoň jednou do týdne promícháme dřevěnou vařečkou.

  3. Po uplynutí předepsané doby višně přecedíme a necháme je okapat. Určitě je nevyhazujeme, je to lahůdka! Do tekutiny vlijeme vodku nebo silnější líh (množství podle vlastního uvážení).

  4. Domácí griotku přelijeme do lahví a opět uskladníme. Je jen na nás, jak dlouho nám vydrží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!