Tamarindová omáčka k uzenému masu

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g sladkých tamarindů
2 šálky vývaru (z uzeného masa)
1 kus velký jako palec čerstvého zázvoru oloupaný a nastrouhaný
3 lžíce třtinového cukru nebo více podle chuti
1/2 lžičky chilli
1 čajová lžička kvalitní sojové omáčky
koriandr mletý
badyán
skořice
hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit na mírném ohni dužinu z tamarindových lusků s vývarem.

  2. Přidáme strouhaný zázvor, chili, mletý koriándr, badyán, skořici a hřebíček.

  3. Když omáčka začne houstnout, přidáme sojovou omáčku a opět zředíme vývarem. V této fázi je omáčka dosti kyselá a proto ji postupně dochucujeme třtinovým cukrem. Po 15-20 minutách by měla být omáčka hotová.

  4. Omáčku propasírujeme, zbavíme ji tím pecek a vláken. Propasírovanou omáčku vrátíme do hrnce, přidáme uvařené uzené maso a ještě prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem. Tamarind dává této omáčce nakyslou a neobvyklou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!