Tamarindová omáčka k uzenému masu
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g sladkých tamarindů
- 2 šálky vývaru (z uzeného masa)
- 1 kus velký jako palec čerstvého zázvoru oloupaný a nastrouhaný
- 3 lžíce třtinového cukru nebo více podle chuti
- 1/2 lžičky chilli
- 1 čajová lžička kvalitní sojové omáčky
- koriandr mletý
- badyán
- skořice
- hřebíček
Postup Tamarindová omáčka k uzenému masu
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme vařit na mírném ohni dužinu z tamarindových lusků s vývarem.
Přidáme strouhaný zázvor, chili, mletý koriándr, badyán, skořici a hřebíček.
Když omáčka začne houstnout, přidáme sojovou omáčku a opět zředíme vývarem. V této fázi je omáčka dosti kyselá a proto ji postupně dochucujeme třtinovým cukrem. Po 15-20 minutách by měla být omáčka hotová.
Omáčku propasírujeme, zbavíme ji tím pecek a vláken. Propasírovanou omáčku vrátíme do hrnce, přidáme uvařené uzené maso a ještě prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem. Tamarind dává této omáčce nakyslou a neobvyklou chuť.