Domácí celozrnné tagliatelle s kuřecími játry a žampiony

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Tagliatelle:
1 vejce
Asi 80 g hladké (pšeničné) celozrnné mouky + na podsypání
1 malá červená cibule (cca 35 g)
150 g kuřecích jater
4 krémové žampiony (70 g)
3 poloviny sušených rajčat
1 lžíce oleje
1 lžíce balzamikového octa
1 lžička másla (10 g)
Pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky a vejce vypracujeme pružné těsto, které vyválíme na velice tenkou placku. Nařežeme tagliatelle silné asi 0,5 – 1 cm a dlouhé asi 25 cm.

  2. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme al dente. Když těstoviny cedíme, necháme si trochu vody stranou (ta nám pak dotváří omáčku).

  3. Játra nakrájíme na menší kousky.

  4. Žampiony nakrájíme na slabé plátky a cibuli na půlkolečka.

  5. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme žampiony a opékáme dozlatova. Poté přidáme balzamikový ocet, necháme vypařit a přidáme játra. Ochutíme pepřem. Játra opékáme jen chvilku, aby se zatáhly (trvá to asi 2-3 minuty).

  6. Nakonec vhodíme na proužky nakrájená sušená rajčata, petrželku, promícháme, osolíme a po chvilce stáhneme z ohně.

  7. Přidáme máslo, těstoviny s trochou vody a promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!