Kuře Apolinář

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
hrst hub (čerstvé, zmražené nebo žampiony)
1 zakysaná smetana
1 cibule
máslo nebo jiný tuk
sůl
sladká sušená paprika
tymián
hladká mouka
vývar z kostí kuřete nebo z kostky drůbežího bujónu
1 sklenka Koňaku

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a koňakem, přidáme houby a dusíme doměkka.

  2. Když je maso měkké tak přidám smetanu ve které rozmíchám hladkou mouku (já vařím v papiňáku a tak vždy zahustím moukou až nakonec, kdyby jste to dělali bez papiňáku můžete přidat mouku před zalitím vývarem a trošku jí osmahnout).

  3. Ještě nechat povařit, aby se mouka rozvařila. nakonec ochutit tymiánem. Podáváme s knedlíkem, rýží apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!