Ruské kuře na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
máslo
1 cibule
1/8 l smetany
1/8 l vývaru, třeba z masoxu
1 lžíce strouhaného chleba
sůl
pepř
mletý zázvor
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Kuře omyjeme. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a kuře na něm pomalu opékáme. Pečeme na velmi malém ohni, aby se máslo nepřepálilo a nezhořklo.

  2. Když je kuře napůl upečené, tak se vyndá a rozdělí na porce. Vrátíme zpátky a osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek- množství podle chuti.

  3. Když je maso do zlatova a měkké, přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme. Jakmile se začne barvit zalijeme smetanou a vývarem, přidáme strouhaný chleba a hrnec přikryjeme.

  4. Necháme na mírném ohni 20 minut a pak omáčku přecedíme. Podáváme s knedlíky, rýží apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!