Domácí bylinkové houstičky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g hladké mouky
180 g polohrubé mouky
1 sušené droždí
1 lžička soli
1 lžička cukru
špetka pepře
jemně nasekané bylinky (petrželka, pažitka)
1 lžíce oleje
250 ml vlažné vody
hladká mouka na vál
1 vejce na potření
sezamové semínko
kmín na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme obě mouky, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, pepř, jemně nasekané bylinky, olej a vlažnou vodu. Z přísad vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

  2. Těsto pak rozválíme na válu posypaném hladkou moukou, poté vykrajujeme a pak tvoříme bochánky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Na plechu je ještě necháme chvíli kynout a pomocí nože je lehce téměř přepůlíme (ne moc). Houstičky potřeme vejcem, polovinu posypeme sezamem a zbytek kmínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!