Zapékaný čerstvý a uzený losos s bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

4 velke brambory nebo 8 malych, oloupane a nakrajene na tensi platky (asi 8 mm)
2 stredne velke cibule nakrajene na drobno
150 g uzeneho lososa, nakrajeneho na kousky
2 polevkove lzice cerstveho kopru nakrajeneho na jemno
2 polevkove lzice masla
400 g -500 g cerstveho lososa
1 polevkova lzice cerstve citronove stavy
110 g smetanoveho syra (ja pouzivam Philadelphia)
4 vejce
310 ml mleka
sul a pepr podle vasi chuti
trochu sladke cervene papriky na posypani

Postup přípravy receptu

  1. Nejdrive si dame varit nakrajene brambory. Od doby varu varime 5 minut. Slejeme vodu a dame brambory stranou. Rozehrejeme si maslo ve vetsi panvi a dame na ni zpenit cibuli. Kdyz je cibule sklenovita, pridame uzeneho lososa a kopr. Nechame jeste nekolik minut dusit na panvi,bez prikryti. Sundame z tepla a pridame sul a peper podle sve chute. Ted si udelame cerstveho lososa. Do hrnce dame asi 3 cm vody, privedeme k varu, dame do hrnce podlozku na paru,a na ni dame lososa, postrikneme citronovou stavou. Varime na pare asi 8 minut nebo az se losos rozpadava. Prendame lososa do velke misy a primichame uzeneho lososa s cibuli a koprem.

  2. Potreme zapekaci nadobu (velikost asi 22cm x 22cm) maslem a poklademe ji platky uvarenych brambor. Brambory posypeme na kostky nakrajenym smetanovym syrem a na vrch dame pripravenou smes z obou lososu. Ve 310 ml mleka rozmichame 4 vejce a pridame pepr a sul, takto pripravenym mlekem zalejeme pripraveneho lososa s bramborami. Povrch poprasime lehce sladkou cervenou paprikou.

  3. Peceme v troube pri teplote 175 C asi 40 minut (kazda trouba pece troche jinak) az je pokrm upeceny do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!