Ďábelské kuřecí paličky nebo špalíčky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích paliček nebo špalíčků
3 bílé papriky
2 dl rajského protlaku v krabici
2 dl piva
olej
Marináda:
2 cibule
6 stroužků česneku
1 dl oleje
1 lžíci worcesteru
1 lžíci sojové omáčky
2 lžíce hořčice
2 lžičky sladké papriky
1 lžička ďábelského koření
1 lžička provensálské koření
2 lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a osušíme.

  2. Do nádoby dáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, ostatní suroviny na marinádu, promícháme a maso do něj naložíme. Necháme naložené do druhého dne.

  3. Maso dáme do pekáče, přidáme na proužky nakrájenou papriku, zalijeme marinádou, do které přidáme protlak smíchaný s pivem a pomalu pečeme asi 35 až 45 minut, až se pivo odpaří.

  4. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!