Pečená hlíva ústřičná

Recepty, Houby

Suroviny

6 větších listů hlívy ústřičné
4-6 stroužků česneku
1 větší cibule
trochu libečku, zelené petržeky
majoránka
sůl
kmín
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.

  2. Do pekáče dáme pečící papír. Na papír, řasením navrch dáme celé listy hlívy, osolíme, posypeme kmínem, nasekaným libečkem, zelenou petrželkou, majoránkou. Mezi houby rozhodíme na půlkolečka nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Vše pokapeme olivovým olejem.

  3. Pekáč přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme 20 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě cca 10 minut na barvu. Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!