Ďábelské ragú

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

hovězí zadní, pokrájené na malé kousky nebo mleté
brambory
mrkev
cibule
slanina na plátky
kečup
hořčice
sůl
pepř + další koření podle vlastní chuti
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Maso promícháme s kečupem, hořčicí, solí atd. a zředíme vodou na kašovitou konzistenci. Chuť je na vás:-) Troubu předehřejeme na 200 st.

  2. Oloupané brambory pokrájíme na plátky.Cibuli na kolečka, rovněž i mrkev.

  3. Zapékací formu (pekáček s víkem) vyskládáme plátky slaniny i po stranách. Odhadneme, kolik vrstev se vejde do formy a podle toho si rozdělíme masovou směs, mrkev a cibuli. Brambor je třeba o vrstvu víc. Na dno rozprostřeme část masa, na ni kroužky cibule, mrkev a brambory. Ty osolíme a pokmínujeme a vrstvíme dál. Poslední vrstvou jsou plátky brambor.

  4. Přikryjeme víkem (ev. alobalem, když víko není) a pečeme, vlastně dusíme cca hodinu. Průběžně kontrolujeme. Jestliže se zdá, že tekutiny je málo, tak přilijeme. Ale opatrně, v pokrmu by měla zůstat šťáva a ne voda. Jídlo je hotové, když jsou brambory měkké. Pak sundáme víko a ještě necháme troubu pracovat na kůrčičce. Po mírném zchladnutí servírujeme s dobrým chlebem...a třeba i zeleninovým salátem. Pivo nezaškodí:-))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!