Cuketový dort Henriettas

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g cukety
200 g hnědého cukru
sůl
2 vejce
2 lžičky mleté skořice
200 g másla
2 lžíce rozinek
1 lžíce rumu
340 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
rybízová zavařenina
poleva
zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu oloupeme a zbavíme jadřince, nastrouháme.

  2. Přidáme cukr, sůl, žloutky, skořici a ušleháme do krému.

  3. Vmícháme rozpuštěné máslo, rozinky, rum a mouku s práškem.

  4. Lehce zapracujeme sníh z bílků.

  5. Těsto nalejeme do dortové formy vymazané, dno vyložené pečícím papírem.

  6. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut na 160 stupňů.

  7. Pak necháme ve vypnuté troubě 10 minut.

  8. Vychladlý korpus rozkrojíme, potřeme marmeládou a polejeme polevou. Ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!