Cuketovo-žampionový krém s gorgonzolou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 cuketa
- malé balení žampionů
- sýr Gorgonzola
- máslo
- 1 větší cibule
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- petrželka na ozdobení
Postup Cuketovo-žampionový krém s gorgonzolou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na mírném ohni necháme rozpustit oříšek másla, přidáme nakrájenou cuketu (já jsem udělala půlměsíčky, ale je to opravdu jedno), přidáme nakrájené žampiony a cibuli.
Necháme zpěnit, promícháme, zalijeme cca 1 litrem horké vody a necháme chvíli povařit.
Cca po 5-10 min vzniklou směs rozmixujeme a dáme do cca 150-200 g gorgonzoly a za stálého míchání vaříme, než se gorgonzola úplně nerozpustí.
Na závěr dochutíme pepřem a solí dle libosti, ale ne moc, jelikož gorgonzola je sama o sobě hodně aromatická a docela slaná.
Polévku dáme na talíř, přidáme na másle opečenou bagetku, žampiony, lžíci zakysané smetany a ozdobíme gorgonzolou a petrželkou. Dobrou chuť!!:)