Cuketovo-žampionový krém s gorgonzolou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cuketa
malé balení žampionů
sýr Gorgonzola
máslo
1 větší cibule
zakysaná smetana
sůl
pepř
petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na mírném ohni necháme rozpustit oříšek másla, přidáme nakrájenou cuketu (já jsem udělala půlměsíčky, ale je to opravdu jedno), přidáme nakrájené žampiony a cibuli.

  2. Necháme zpěnit, promícháme, zalijeme cca 1 litrem horké vody a necháme chvíli povařit.

  3. Cca po 5-10 min vzniklou směs rozmixujeme a dáme do cca 150-200 g gorgonzoly a za stálého míchání vaříme, než se gorgonzola úplně nerozpustí.

  4. Na závěr dochutíme pepřem a solí dle libosti, ale ne moc, jelikož gorgonzola je sama o sobě hodně aromatická a docela slaná.

  5. Polévku dáme na talíř, přidáme na másle opečenou bagetku, žampiony, lžíci zakysané smetany a ozdobíme gorgonzolou a petrželkou. Dobrou chuť!!:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!