Dýňová polévka s jablkem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 PL olivového oleje
1 malá cibule nakrájená na drobno
1 jablko (oloupané zbavené jádřince a nakrájené na kostičky)
1 KL soli
700 ml zeleninového vývaru
90 g jablečného pyré neslazeného
1/4 KL čerstvě mletého černého pepře
1/4 KL sušené šalvěje
1/4 KL sušeného tymiánu
1/8 KL mletého muškátového oříšku
425 g dýňového pyré
25 g hnědého cukru
60 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, jablka a sůl. Za stálého míchání vaříme na středním stupni, dokud cibule nezesklovatí, asi 7 minut. Přidáme zeleninový vývar, jablečné pyré, pepř, šalvěj, tymián a muškátový oříšek.

  2. Přivedeme k varu a vaříme, dokud jablka úplně nezměknou, asi 5 minut. Přidáme dýňové pyré, hnědý cukr a vaříme dalších 10 - 15 minut na nízkém stupni.

  3. Ponorným mixérem polévku rozmícháme dohladka. Přidáme smetanu a prohřejeme na nízkém stupni, případně dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!