Cuketovo - dýňová hořčice

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg cukety
0,5 kg dýně
100 ml bílého vinného octa
5 lžic cukru (hnědého)
2 lžíce soli
200 g plnotučné hořčice plnotučná
1 feferonka
4 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
100 ml olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a dýni oloupeme a vydlabeme semínka, pokrájíme a vložíme do kastrolu.

  2. Feferonku bez semínek a ostatní suroviny přidáme k cuketě a dýni.

  3. Přivedeme k varu a za občasného míchání dusíme cca 40 minut.

  4. Rozmixujeme ponorným mixérem a hladkou směs naléváme do sklenic s víčkem.

  5. Sterilizujeme při teplotě 90°C cca 10 - 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!