Barevná pomazánka z uzené makrely

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 uzené makrely
1/8 másla
3 vejce
1 menší citron
2 šalotky
1 kapie
2 lžíce majonézy Hellmanns
hrst petrželky hladkolisté
pepř
sůl jen, je-li potřeba, většinou není

Postup přípravy receptu

  1. Z makrely stáhneme kůži, vyndáme páteř a snažíme se odstranit všechny malé kostičky. Vajíčka uvaříme na tvrdo a nasekáme, šalotku nakrájíme na drobno, kapii na malé kostičky, petrželku nasekáme a máslo necháme povolit.

  2. Do misky dáme očištěnou makrelu s máslem, přidáme šalotku, kapii, petrželku, pepř, šťávu z citronu a dobře promícháme. Přidáme majonézu a znovu promícháme. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme. Nakonec dáme vajíčka a jen opatrně zamícháme.

  3. Servírujeme s pečivem a nějakou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!