Zapékaná červená řepa

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g brambor
350 g červené řepy
250 g žampionů
1 lžička bazalky
1 lžička tymiánu
3 stroužky česneku
olej
100 g tvrdého sýra
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do olejom vymasteného pekáčika dáme na kolieska nakrájané zemiaky. Osolíme, pokvapkáme olejom, posypeme bazalkou a tymiánom.

  2. Na zemiaky dáme na kolieska nakrájanú ošúpanú cviklu. Opäť pokvapkáme olejom a potrieme prelisovaným cesnakom.

  3. Poslednú vrstvu tvoria na plátky narezané šampiňóny.

  4. Posypeme hrubou vrstvou nastrúhaného syra.

  5. Zakryjeme alobalom a pečieme na 180°C 60 minút. Potom odkryjeme a ešte 5 min dopečieme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!