Cukeťák pro mlsné jazýčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
20 dkg krupicového cukru
2 vejce
1 lžička jedlé sody
1 vanilkový cukr
2 hrnky cukety (nahrubo strouhané)
160 ml oleje
1 malý kelímek bílého jogurtu
špetka skořice
špetka zázvoru (mletého)
hrst rozinek
hrst vlašských ořechů (nahrubo nasekaných)
2 dcl rumu

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky a ořechy namočíme v rumu alespoň na hodinu.

  2. Vejce s cukrem - i vanilkovým vyšleháme do husté pěny.

  3. Mouku smícháme se sodou, zázvorem a skořicí.

  4. Do vyšlehané pěny přidáme olej, jogurt a mouku. Jakmile se hmota spojí, přidáme nastrouhanou cuketu a úplně nakonec vmícháme namočené rozinky i ořechy, spolu s rumem.

  5. Pečeme ve vymazané a vysypaném hlubším plechu, ve vyhřáté troubě.

  6. Finální ozdoba je na každém, podle toho, co má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!